Advertentie
Hof van assisen

Hof van assisen

38
Gelezen 52 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 19 Favoriet 1 Recensies 5
Literatuur & Romans Spots 3 Top25's 1   Topics 0

In een kraakpand in de Antwerpse haven wordt drugshoertje Bieke Segers gewurgd teruggevonden, met de eenbenige drugsdealer Gommaar Meganck boven op haar. De man is bewusteloos en blijkt een hartaanval te hebben gehad. Hij kan zijn betrokkenheid \" en schuld? \" bij de dood van Bieke Segers niet ontkennen. Hof van assisen volgt á charge en á decharge het assisenproces tegen Meganck. Waar is de prothese gebleven? Wat is de rol van de Russen? Hoe zal de jury beslissen? Kan Meganck zijn straf ontlopen? Hoe zal advocaat Loos zijn pleidooi voeren? En de belangrijkste vraag: zal gerechtigheid geschieden?

Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
444
Uitgeverij
Vrijdag, Uitgeverij
Laatste editie
19 augustus 2011
ISBN
9789460011184 , 9789460011290
+Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Salustia
Rapporteer deze bijdrage

Andere media

VN:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Caleidoscoop van figuren

door: Heidi 2 likes
De Vlaamse Louis van Dievel is vertaler Italiaans en Engels van opleiding en werkt als journalist voor de Vlaamse publiekszender Eén. Als schrijver brak hij in 2006 door met De Pruimelaarstraat die de shortlist van de Libris Literatuurprijs haalde. Hof van assisen werd bekroond met de Knack...

Een regenachtige dag in Antwerpen

door: hugo van der wildt 2 likes
Het proces speelt zich af in Antwerpen. Het proces is mooi weergeven. Alle leden van dit proces worden mooi beschreven in hun dagelijkse leven tijdens het proces. Knack Hercule Poirot Prijs 2012 terecht gewonnen. Een aanrader.
Bibi Boom Auteur

Niet te volgen

door: Bibi Boom 1 like
Mooi concept, maar ik had (als Nederlandse) veel moeite met het Vlaamse taalgebruik. Jargon+Vlaams=onbegrijpelijk. Vooral de dialogen die fonetisch waren geschreven waren niet om door te komen. Erg zonde. Had een leuk boek kunnen zijn.

Ongecompliceerd leesplezier

door: Gerd Boeren 1 like
Louis van Dievel is journalist bij de VRT. Hij schreef diverse romans, onder andere De pruimelaarstraat die op de shortlist van de Libris Literatuurprijs belandde, en Ik noem Roger, geënt op de pedofiliezaak rond bisschop Roger van Gheluwe. Van Dievel ontpopt zich in zijn romans als een ware...

door: Peter Roosen 1 like

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook