Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Ik ben blij dat mijn moeder dood is
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 16 4 13 3 0 2 0 1 0

Ik ben blij dat mijn moeder dood is

29

Rank 128 Gelezen 30 Aan het lezen 12 Wil ik lezen 97 Favoriet 0 Recensies 6
Non-fictie Artikelen 1   Topics 0

Jennette McCurdy was zes jaar oud toen ze haar eerste acteerauditie deed. Het was haar moeders droom dat haar enige dochter een ster zou worden, en Jennette had er alles voor over om haar moeder gelukkig te maken. En dus ging ze mee in al haar manipulatieve grillen. Ook in wat haar moeder ‘calorie-restrictie’ noemde: weinig eten en zichzelf vijf keer per dag wegen.  Zo ontstond er tussen hen een vreemde dynamiek, waarin haar moeder haar bijvoorbeeld zelfs tot haar zestiende hoogst persoonlijk onder de douche zet en ongevraagd bij haar intrekt als Jennette eindelijk op zichzelf gaat wonen.

In Ik ben blij dat mijn moeder dood is, schuwt Jennette geen enkel pijnlijk detail uit haar jeugd. Net als wat er gebeurt als de droom eindelijk uitkomt. Ze wordt gecast voor een nieuwe Nickelodeon-serie: iCarly. Maar terwijl haar moeder extatisch is, wordt Jennette overspoeld door angst, schaamte en zelfhaat, wat zich uiteindelijk vertaalt in eetstoornissen, verslaving en een hoop ongezonde relaties. En dat wordt allemaal alleen maar erger als vlak nadat ze (naast Ariana Grande) de hoofdrol krijgt in de iCarly spinoff Sam & Cat, haar moeder overlijdt aan kanker.

Ik ben blij dat mijn moeder dood is is een meeslepend geschreven en bij vlagen pijnlijk grappig verhaal over de onvoorwaardelijke liefde van een dochter voor haar moeder. Pas na haar dood kan ze accepteren hoe ongezond en schadelijk hun relatie voor haar was en lukt het haar voor het eerst in haar leven om te doen wat ze zelf wil en écht voor zichzelf te kiezen.

+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Waargebeurde verhalen
Aantal pagina’s
336
Uitgeverij
Spectrum
Eerste editie
10 februari 2023
Laatste editie
10 februari 2023
ISBN
9789000387823 , 9789000387922


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Saskia
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (6)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Ik ben blij dat mijn moeder dood is

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.