Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

In de schaduw van de eik

Grootse Europese roman voor de lezers van Paolo Cognetti, Benedict Wells, Lisa Weeda en Isabel Allende.
Als alles chef-kok Alex Petrescu te veel wordt, laat hij huis en haard achter en vertrekt hij naar Roemenië, het land van zijn moeder. Daar koopt hij een paleis – of nou ja, een vervallen landhuis. Alle bomen op het eeuwenoude landgoed zijn illegaal gekapt, maar er staat nog één oereik overeind. Alex probeert het landhuis, zichzelf en bovenal de boom te behouden. Dan krijgt Alex het geheime staatsdossier over zijn moeder in handen. Waarom ontvluchtte ze communistisch Oost-Europa? En hoe is dat haar gelukt? Terwijl Alex de waarheid ontdekt over zijn moeder, ontdekt hij ook de waarheid over zichzelf.
In de schaduw van de eik is een universeel verhaal over de plek die we innemen in deze wereld, maar ook welke plek de wereld inneemt in ons leven.
Over Of de oleander de winter overleeft:
‘Het gaat in deze mooie, weemoedige roman tegelijkertijd over het loslaten en verliezen van alles wat je lief is, over onze sterfelijkheid, en identiteit die niet altijd vanzelfsprekend op een volgende generatie zal overgaan.’ De Telegraaf ****
‘Popa’s epos heeft iets klassieks, geschreven in een tijdloze, beeldende stijl.’ de Volkskrant
‘Een schrijver die een groot publiek verdient.’ Ronald Giphart
Toon details

Redactionele recensie

Recensies (11)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Is In de schaduw van de eik het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Als lezer word je uitgenodigd mee te denken en krijg je voldoende hints en vermoedens toegespeeld en toch sta je continu op het verkeerde been.

Doe mee aan de Hebban Boek van de Maand Challenge en lees mee met de Hebban Crew. 16 verrassende boeken in 16 maanden!

Reageren op In de schaduw van de eik

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.