Advertentie

In het land van de koraalboom

34

Gelezen 36 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 32 Favoriet 3 Recensies 2
Literatuur & Romans Lijsten 1 Spots 3   Topics 0

'In het land van de koraalboom' van Sofia Caspari is een meeslepende roman over vriendschap, familie en verraad in het Argentinië van de negentiende eeuw.

Het is de zomer van 1863 en twee jonge vrouwen, Anna Weinbrenner en Victoria Santos, ontmoeten elkaar op het schip dat hen naar het verre Argentinië zal brengen. Ze volgen in het spoor van hun echtgenoten, die eerder al de oversteek hebben gewaagd op zoek naar een betere toekomst.

Victoria's nieuwe schoonfamilie bezit een groot landgoed in het noorden van het land, en ze kan niet wachten om daar het leven van een rijke dame te leiden. Anna's familie heeft elk dubbeltje drie keer om moeten draaien om haar overtocht te betalen.

Als ze in Buenos Aires aankomen wordt echter al snel duidelijk dat hun toekomst er anders uit zal zien dan ze gedacht hadden. Victoria's droombeelden van een gelukkig familieleven spatten al snel uiteen, en Anna wacht een schokkend bericht bij aankomst...

Sofia Caspari schreef met 'In het land van de koraalboom' een heerlijke roman over twee vrouwen die hun weg moeten vinden in het soms onherbergzame Argentinië van de negentiende eeuw. Een perfect boek voor de lezers van Sarah Lark en Leila Meacham.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
560
Uitgeverij
de Fontein
Eerste editie
23 september 2014
Laatste editie
23 september 2014
ISBN
9789032514792 , 9789032514808 , 9789032514808


Boekinformatie wijzigen

Advertentie

Recensies (2)

Keuze van de redactie

Een Argentijns avontuur

door: Jacky Overmeen 1 like

In het land van de koraalboom speelt zich af in het zonovergoten Argentinië, waar niets is wat het lijkt. Het is niet zo vreemd dat auteur Sofia Caspari het Argentijnse landschap heeft uitgekozen als doek voor haar debuutroman. Zelf woonde Caspari in Argentinië, Ierland, Frankrijk en uiteindelijk...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: In het land van de koraalboom

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.