In volle zee
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 8 3 2 2 0 1 1

In volle zee

12

Gelezen 14 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 8 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans Lijsten 1   Topics 0
Op een dag ziet de dertienjarige Nassima het zeiljacht de Azzar de haven van het Zuid-Franse Villefranche binnenlopen. Ze besluit zich aan boord te verstoppen om zo te vluchten uit haar sombere leven. Ze wil iemand anders worden.
Schipper van de Azzar is de 58-jarige Juan Moguer, een succesvol filmer, die op zee zijn eenzaamheid de baas probeert te worden. Als hij Nassima ontdekt, wil hij haar terug naar Frankrijk brengen. Hij verandert van gedachten als hij in haar de vrijheidsdrang bespeurt waarmee hij zichzelf langgeleden heeft bevrijd uit het ‘vuilnisvat’ waarin hij geboren is.

J.M.G. Le Clézio (1940) stamt uit een oud Bretons geslacht dat in de achttiende eeuw naar het eiland Mauritius emigreerde. Hij heeft zowel de Franse als de Mauritiaanse nationaliteit. Le Clézio is een moderne nomade, reizend tussen Mexico, Marokko en Europa. Zijn boeken ademen een kosmopolitische sfeer uit. Zijn oeuvre beslaat ruim dertig werken. Bij De Geus verschenen eerder de vertelling Angoli Mala, de biografie Diego en Frida, en de romans Gouden vis, Omwentelingen en De Afrikaan.
+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaald door
M. Noordman
Aantal pagina’s
190
Uitgeverij
Uitgeverij De Geus B.V.
Eerste editie
30 januari 2001
Laatste editie
30 januari 2001
ISBN
9789052268095


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Salustia
Rapporteer deze bijdrageReacties op: In volle zee

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken