Advertentie

Jan Foudraine

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Jan Foudraine van Alex Rutten is een levendige biografie van een psychotherapeut die met zijn spraakmakende boeken een aanjager werd van maatschappelijke veranderingen.
Of het nu gaat om zijn baanbrekende bestseller Wie is van hout…, zijn spirituele zoektocht bij Bhagwan, Krishnamurti en Tony Parsons of zijn hartstochtelijke pleidooi voor psychotherapie – er zijn weinig mensen die een grotere stempel op hun tijd hebben gedrukt dan Jan Foudraine (1929-2016).
In dit meeslepend geschreven boek neemt biograaf Alex Rutten de lezer mee op een avontuurlijke, intellectuele en spirituele reis door het leven van een intrigerend mens. De reis voert van de Leidse studentenwereld, via psychiatrische instellingen in Nederland en de Verenigde Staten, naar het Indiase Poona, waar Foudraine een leerling wordt van Bhagwan, om vervolgens in Nederland diens prominentste vertegenwoordiger te worden. Vrienden zien in Foudraine een held, vijanden een charlatan en de Nederlandse overheid ziet zelfs een mogelijke bedreiging voor de rechtsstaat. Foudraine zelf blijft ondertussen de onderzoekende en kritische geest die hij altijd is geweest, voor wie de ander centraal staat.
Aan de hand van boeken, brieven en interviews schildert Alex Rutten in Jan Foudraine een levendig portret van Foudraine als denker en doener. Dit boek geeft eveneens een verhelderend beeld van de cultureel-maatschappelijke veranderingen in naoorlogs Nederland, waarvan Foudraine onbedoeld een aanjager werd.
+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Historische biografieen
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Eerste editie
21 september 2021
Laatste editie
21 september 2021
ISBN
9789026349850 , 9789026349843


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Jan Foudraine

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.