Advertentie
Jonge Twijgen
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

Jonge Twijgen

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Ieder mens staat op de schouders van zijn voorouders. Hij kent zijn vader en moeder, zijn grootouders en soms nog zijn overgrootouders. Al die anderen verdwijnen in de nevel van het verleden. Maar toch: ook zij hebben geleefd. Mensen van vlees en bloed.

In Jonge Twijgen heeft Gerrit Damsma - eertijds journalist van het Friesch Dagblad - getracht deze onbekende voorouders weer ‘tot leven te wekken’. Het is een terugreis in de tijd tot in de Gouden Eeuw. Een kroniek van tien generaties in vier eeuwen. Over kleine mensen met hun eigen kleine geschiedenis in een grote wereld. Al die generaties kwamen en gingen en hadden hun eigen verhaal. En dat verhaal gaat al maar door en al maar verder. De oude stam kreeg en krijgt nieuwe takken. En aan die takken komen weer jonge twijgen.

Gerrit Damsma is ook de auteur van 'De beam fan belofte', een historische roman over de emigratie van een grote groep Friezen in de 19de eeuw naar Amerika. Deze pioniers stichtten de plaats Vriesland in de staat Michigan. De Nederlandse vertaling heeft als titel 'De boom van belofte'. 'Jonge Twijgen' is de vertaling van de Friese roman 'Tinne Twigen'. Allemaal uitgegeven bij Brave New Books.
+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Historische biografieen
Aantal pagina’s
142
Uitgeverij
Brave New Books
Eerste editie
11 december 2019
Laatste editie
11 december 2019
ISBN
9789402123210


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Jonge Twijgen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken