Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Julia
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 12 4 37 3 18 2 3 1 0
Volkskrant:

Julia

70

Gelezen 79 Aan het lezen 6 Wil ik lezen 160 Favoriet 3 Recensies 7
Literatuur & Romans Newsroom 1 Lijsten 1 Spots 1   Topics 0

Julia was het enige kind van keizer Augustus, maar tijdens haar leven werd er al geprobeerd de herinnering aan haar uit te wissen. Er is altijd veel kwaad over haar gesproken, door tijdgenoten maar ook door latere historici. Rosita Steenbeek gaat op zoek naar deze omstreden en vergeten keizersdochter en wekt haar tot leven, geholpen door snippers geschiedschrijving, door poëzie en door in Italië plekken te bezoeken waar haar leven zich heeft afgespeeld.

In deze schitterende historische roman rijst een temperamentvolle vrouw op die in alles haar eigen keuzes wil kunnen maken, tegengewerkt door haar vader die haar dwingt te trouwen met mannen die passen in zijn politieke plan.
Als getrouwde vrouw zegt Julia wat ze denkt, ze houdt van provoceren, maakt verre reizen en voelt zich thuis in een literaire kring van geestverwanten die met lede ogen zien hoe de Republiek verandert in een keizerlijk regime. Een van hen is haar grote liefde Jullus Antonius. Hier worden rebelse teksten geschreven en gevaarlijke plannen gesmeed, waardoor Julia zich mee laat slepen, met fatale afloop.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
304
Uitgeverij
Prometheus
Eerste editie
26 april 2022
Laatste editie
29 april 2022
ISBN
9789044635928 , 9789044635935


Boekinformatie wijzigen


Recensies (7)

Keuze van de redactie
christabijkerkbakker Hebban Recensent

De Romeinse oudheid herleeft

door: christabijkerkbakker 1 like ebook

Julia wordt geboren in het jaar 39 v. Chr. Ze is het enige kind van keizer Augustus, de machthebber van het Romeinse Rijk. Haar moeder Scribonia moet het meisje direct na de bevalling afstaan omdat de  nietsontziende vader van het kind een andere vrouw op het oog heeft, Livia Drusilla, een vrouw...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Julia

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.