Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Droomland Italië
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 4 3 0 2 0 1 0

Droomland Italië

5

Gelezen 4 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 11 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Vanaf 25 december is Rosita Steenbeek te zien in de vierdelige EO-documentaireserie Welkom in Europa, over mensen op de vlucht in de hoop op gastvrijheid in Europa. Maar steeds meer lijken criminele acties tegen vluchtelingen legaal te worden en acties van solidariteit crimineel. Heeft Europa zijn ziel verkocht aan de duivel?

In Droomland Italië. Van Aleppo naar Turijn reist ze door Italië en ziet ze hoe de situatie verhardt, maar ook hoe hiertegen verzet rijst van onder meer de kerken. Ze logeert in hartje Venetië in een B&B van de waldenzen, de ooit zwaar vervolgde protestantse minderheid, die hun opbrengst geheel ten goede doen komen aan de vluchtelingen. Ze bezoekt mensen die met een humanitaire corridor naar Italië kwamen, zoals de vrouwen uit Aleppo bij wie ze overnachtte in een Libanees vluchtelingenkamp, en die nu een bestaan opbouwen in Turijn. In het diepe zuiden van Calabrië ziet ze hoe migranten als slaven worden uitgebuit en doelwit van agressie zijn. Maar ook hoe mensen zich inzetten om deze wantoestanden te veranderen.

Italië blijkt niet voor iedereen een droomland te zijn.
‘Rosita Steenbeek is een meester in het oproepen van kleur, van geur, van onuitgesproken gevoelens.’

Algemeen Dagblad

‘Rosita schrijft heel precies, met prachtige woorden weet ze een sfeer op te roepen.’

Jeroen Vullings
Rosita Steenbeek debuteerde in 1994 met de roman De laatste vrouw. Vele romans volgden, zoals Schimmenrijk, Intensive Care, Ander licht en Rose, een familie in oorlogstijd, en haar historische roman Julia. In 2018 verscheen Wie is mijn naaste?, over de vluchtelingenopvang. Ook schreef zij meerdere succesvolle boeken over Rome, de stad waar ze woont.
+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
144
Uitgeverij
Prometheus
Eerste editie
30 november 2022
Laatste editie
16 december 2022
ISBN
9789044652109 , 9789044652116


Boekinformatie wijzigenReacties op: Droomland Italië

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken