Advertentie
Kapsalon Romy_voorplat_highres

Kapsalon Romy

8
Rank 1079 Gelezen 7 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 15 Favoriet 0 Recensies 2
Junior   Topics 0

'Kapsalon Romy' is een prachtig kinderboek over een eigenzinnige oma en haar kleindochter van succesvol kinderboekenschrijfster Tamara Bos.
Bij oma Stine in de kapsalon
De tienjarige Romy moet elke dag na school naar haar oma omdat haar moeder moet werken. Romy vindt het niet altijd leuk bij oma Stine. Oma is streng en heeft weinig tijd voor haar, omdat ze veel te druk is met haar eigen kapperszaak, Kapsalon Stine. Tenminste, oma wás altijd best streng. De laatste tijd lijkt ze te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt leuke verhalen over haar kindertijd in Denemarken.
Met oma op pad
Maar oma is ook steeds vaker in de war. Zo erg dat ze van Romy's moeder naar een verzorgingstehuis moet. Romy is het daar absoluut niet mee eens, want wie moet dan de kapsalon runnen? Ze probeert er alles aan te doen om haar oma dicht bij zich te houden, zélfs als dat betekent dat ze daarvoor samen ver weg moeten gaan.
Tamara Bos
Tamara Bos is een bekend kinderboekenauteur en de scenarist van populaire films als Brammetje Baas en Het paard van Sinterklaas. Haar kinderboek Papa, hoor je me? was in 2014 genomineerd voor de Deutsche Jugendliteraturpreis.

Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
160
Uitgeverij
Gottmer Uitgevers Groep bv
Laatste editie
06 september 2019
ISBN
9789025765804 , 9789025767013 , 9789025771812
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,99
E-book prijsvergelijker

Lezersrecensies (2)

Goed jeugdboek!

door: Irene 1 like
In het begin vindt Romy het niet leuk als ze altijd naar haar oma moet na schooltijd. Haar ouders zijn gescheiden en haar moeder moet veel werken. Oma Stine heeft het altijd druk in haar kapsalon en ze is best streng. Het wordt anders als Romy ontdekt dat het niet helemaal goed gaat met oma. Ik...

Geen zoetsappig verhaal maar puur en prachtig!

door: Kimlae 1 like
Wat een plezier om te lezen! Geen zoetsappige oma-kleindochter band, Romy en haar oma zijn meer aan elkaar overgeleverd door omstandigheden dan uit liefde. Maar wat veranderd er veel wanneer oma steeds meer op Romy begint te steunen. Wat een boel mooie momenten vloeien daaruit voort. En wat...
ebook

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook