Advertentie
Kinderen van het kwaad

Kinderen van het kwaad

8
Gelezen 5 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 7 Favoriet 1 Recensies 2
Thrillers & Spanning Top25's 1   Topics 0
Duitsland, 1995. Op dezelfde dag worden vier mannen gevonden: ze liggen naakt in foetushouding, met een gebroken ampul cyaankali in hun mond en een afgehakte rechterhand. Eén ding is zeker: de mannen zijn alle vier geboren in een Lebensborn-tehuis, een van de mensenfokkerijen waar de SS kleine superariërs geboren liet worden - om zo hun droom van een puur arisch ras te verwezenlijken. De Duitse regering stopt de zaak in de doofpot. Parijs, 2005. Anaïs, een jonge journaliste, wordt benaderd door de rijke Noorse verzamelaar Vidkun Venner. Vidkun, die gefascineerd is door de naziperiode, heeft een koffer ontvangen met daarin vier gemummificeerde rechterhanden. Hij vraagt aan Anaïs om hem te helpen zoeken naar de oorsprong van dit lugubere pakket. Zo begint een gevaarlijke en schokkende zoektocht door Europa naar het Lebensraum-experiment. Algauw stapelen de verdachte gebeurtenissen zich op: dossiers worden gestolen, getuigen weigeren te praten, en anderen verdwijnen simpelweg... Hoe meer Vidkun en Anaïs ontdekken, hoe grimmiger het onderzoek wordt. Want is het Lebensborn-experiment wel geëindigd bij het einde van de Tweede Wereldoorlog?

Genre
Thrillers & Spanning
Oorspronkelijke titel
Les Orphelins du Mal
Vertaald door
Hans van Cuijlenborg
Uitgeverij
Boekerij
Laatste editie
01 juni 2010
ISBN
9789022549261
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Andere media

VN:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Hebban recensie

Lebensborn

door Cees van Rhienen op 11-05-2008

van verschrikkelijk tot nog erger,De tweede wereldoorlog kan een interessant onderwerp zijn voor een boek. Er zijn legio boeken geschreven over deze gruwelijke wereldgebeurtenis. Naast het vele leed dat over de wereld werd verspreid, blijkt het ook een omwenteling geweest te zijn in de geschiedenis.
Veel van deze verhalen hebben in hun tweede leven ook nog succes behaald als film.
Over het...

Lezersrecensies (1)

door: Mirella Zuliani 1 like
Echt een top boek. Aanrader!

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook