Meer dan 4,1 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Kleistreken
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

Kleistreken

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Klei: leem, volaarde. Streek: gebied, laakbare daad. Beide definities leven in dit boek over het verleden van bewoners van de kleistreek. Macht en onmacht, maar ook tederheid en eerste pareltjes van geluk spelen er een rol in. Bewerkte sagen en legendes en hallucinante personages creëren dan weer een feeërieke sfeer.
Leg de De Vleermuis het af van De Hondenvreter? Spookt De Zwarte Veerman nog altijd rond? Of hoeveel keer moet Jetje haar rugje nog krommen in het geleeg?
Het leven in de Rupelstreek vroeger geleek erg op dat in andere streken waar steenbakkerijen uit de grond rezen, zo vertellen deskundigen in Vlaanderen en Nederland. Kenners van de regio zorgen ook voor historische duidingen die samen met de links naar de steenbakkersliedjes, de volkse tv-vertellingen en de prachtige foto's van dit geheel een totaalbelevenis van woord, klank en beeld maken.
Als telg van steenbakkers weet Roland Bergeys waarover hij vertelt, en grijpen zijn verhalen de lezer meteen bij de keel. Een bijzonder boek voor fijnproevers van nostalgie.
+


Genre
Korte verhalen , Literatuur & Romans
Verhalenbundels
Aantal pagina’s
168
Uitgeverij
Vries-Brouwers, Uitgeverij C. De
Eerste editie
29 september 2021
Laatste editie
02 december 2021
ISBN
9789061740865


Boekinformatie wijzigenReacties op: Kleistreken

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.