Advertentie

Kleptopia

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
De bekroonde onderzoeksjournalist Tom Burgis onthult in Kleptopia een angstaanjagend wereldwijd web van financiele corruptie. Hij volgt het zwarte geld dat de wereldeconomie overspoelt, dictators aanmoedigt en democratieen vergiftigt: van het Kremlin tot Beijing en van het Midden-Oosten tot het Witte Huis. Daarbij komt hij tot de volgende sinistere conclusie: de criminelen verenigen zich.
Door de jaren heen zijn er verschillende glimpen van deze schimmige wereld boven water gekomen: een lichaam in een uitgebrande Audi, arbeiders doorzeefd met kogels in de Kazachse woestijn, een vervalste verkiezing in Zimbabwe. Of het verhaal van de Britse bankier die werd vernederd en het zwijgen werd opgelegd omdat hij probeerde de waarheid over de City of London te vertellen.
Kleptopia biedt een schokkende inkijk in een wereld van corruptie, belastingontduiking, spionage, schimmige tussenfiguren en vooral machtswellust.
 
+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
368
Uitgeverij
Harpercollins
Eerste editie
25 augustus 2021
Laatste editie
25 augustus 2021
ISBN
9789402708158 , 9789402762020


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Kleptopia

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.