Advertentie

Klinische psychologie, theoriën en psychopathologie

0
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Klinische psychologie, het eerste Nederlandstalige standaardwerk op het gebied van de klinische psychologie, geeft een breed inleidend overzicht van het vakgebied. Het boek is geschreven door 24 topauteurs uit wetenschap en praktijk.
Klinische psychologie bestaat uit vier delen. In het eerste deel komen de geschiedenis en het terrein van het vakgebied aan de orde. Het tweede deel beschrijft diverse theoretische modellen die door klinisch psychologen gebruikt worden. In deel drie worden classificatie en diagnostiek besproken, met speciale aandacht voor DSM-IV en ICD-10, twee breed geaccepteerde classificatiesystemen. Het vierde deel bevat tot slot concrete cases die de verschillende psychische stoornissen behandelen. Het boek is daarmee bruikbaar voor zowel algemene psychologie als voor psychopathologie.
Over de auteurs
Prof. dr. H.T. van der Molen is als hoogleraar psychologie verbonden aan de faculteit Sociale wetenschappen van de Open Universiteit Nederland te Heerlen en de Vakgroep Psychologie van de Rijksuniversiteit Groningen.
Drs. A.C. Perreijn is als universitair docent klinische psychologie en gezondheidspsychologie verbonden aan de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Open Universiteit te Heerlen.
Prof. dr. M.A. van den Hout is als hoogleraar geestelijke gezondheidskunde verbonden aan de Vakgroep Differentiële en Experimentele Psychologie van de Universiteit Maastricht. Hij is tevens wetenschappelijk directeur van de lande-lijke onderzoekschool Experimentele Psychopathologie.
Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
888
ISBN
9001596339
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic