Advertentie

Koemans keuzes

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0

Hoe Ronald Koeman het nieuwe Oranje klaarstoomt voor de titel

We zijn er weer bij! Na twee gemiste eindtoernooien slaagde bondscoach Ronald Koeman erin het schijnbaar onmogelijke te presteren: het bereiken van de finale van de Nations League en kwalificatie voor het EK in 2020. In slechts anderhalf jaar tijd trok de nuchtere Koeman onze jongens uit het slop en wakkerde hij de Oranjegekte weer aan. Maar waar ligt zijn kracht?

In aanloop naar het EK gaat Patrick Bernhart op zoek naar de succesformule van onze bondscoach: wat is toch die allesbepalende Koeman-factor? Waardoor lukte het Koeman het Nederlands elftal weer op de kaart te zetten waar zijn voorgangers Guus Hiddink, Danny Blind en Dick Advocaat faalden? Bernhart duikt terug in de tijd en verweeft Koemans loopbaan als speler en clubtrainer met zijn succesvolle periode als bondscoach. Wie waren zijn belangrijkste leermeesters? Welke lessen heeft hij getrokken uit zijn periodes in Portugal, Spanje en Engeland? En bovenal: kan hij het succes van 1988 herhalen?

Het eindresultaat is een fantastische analyse van de keuzes van Koeman, zowel binnen als buiten de lijnen. De ideale voorbeschouwing op de Oranjezomer van 2020.

+


Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Sportbiografieen
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
Spectrum
Eerste editie
24 september 2020
Laatste editie
24 september 2020
ISBN
9789000372041


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: Koemans keuzes

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.