Advertentie
Koningin Elizabeth

Koningin Elizabeth

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 4 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0

Sinds Elizabeth in 1953 op zevenentwintigjarige leeftijd werd gekroond tot vorstin, spreekt ze wekelijks met de Britse premier over staatsaangelegenheden en ontmoet ze vele wereldleiders: van De Gaulle, Adenauer en Kennedy tot Trump, Merkel en Macron. Hoe slaagde Elizabeth erin de Britse monarchie soepel en grondig te hervormen? Hoe wist ze haar mysterieuze uitstraling en populariteit in te zetten ten faveure van haar land?
Op basis van talloze documenten en niet eerder gepubliceerde interviews, schetst Sally Bedell Smith een intiem portret. Elizabeth blijkt een hardwerkende deskundige vrouw, verscheurd tussen werk en familie. Niet eerder kwamen we zo dicht bij de langstzittende vorstin ter wereld, de mater familias van de Windsor-dynastie: Koningin Elizabeth II.
'Fantastisch geschreven, vol inlevingsvermogen - een onthullende blik op het hof.' Walter Isaacson, historicus en biograaf
'Een excellente, alomvattende biografie.' The New York Times
'Sally Bedell Smith geeft je de illusie dat je de koningin persoonlijk kent.' The Economist

Genre
Geschiedenis & Politiek
Historische biografieen
Aantal pagina’s
720
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
Laatste editie
01 september 2020
ISBN
9789046826775 , 9789046826782
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic