STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 4 4 6 3 0 2 0 1 0

Kroesvee

10

Rank 2754 Gelezen 10 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 27 Favoriet 0 Recensies 4
Literatuur & Romans   Topics 0

De West-Indische Compagnie heerst over de Afrikaanse Goudkust. Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan schreeuwen de plantages om goedkope arbeidskrachten, maar het aanbod is schaars. Afrikaanse koninkrijken en Europese compagnieën handelen volgens oude verdragen, die zorgvuldig worden nagekomen. Als in november 1687 een dorpje in het Denkyira-rijk door illegale slavenhalers wordt leeggeplukt, zijn daarom de rapen gaar. Hollanders, Zeeuwen, Brandenburgers en andere Europeanen vechten om de buit, terwijl lokale stammen proberen wapens te bemachtigen om zo hun invloed uit te breiden.
Het resultaat: een moeras van intriges, corruptie en geweld. In die agressieve wereld leeft blank en zwart wantrouwend naast elkaar,verbonden door hebzucht en geteisterd door hitte, ziekte en armoede. Aldemar Burghoutsz, schipper van de Griffioen, probeert zijn ruimen vol te krijgen. Slaven brengen geld op. Zij zijn vee. Kroesvee.

Kroesvee is een roman, met fictieve personen en gebeurtenissen. De grote lijnen zijn echter historisch en de (politieke/sociale/militaire) context is zo waarheidsgetrouw mogelijk geschetst. Decor, landschappen, forten en nederzettingen zijn authentiek en zo veel mogelijk gebaseerd op oude reisverslagen.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Historische roman (populair)
Serie
Zonen van Jafeth (1)
Aantal pagina’s
427
Uitgeverij
LM Publishers
Eerste editie
11 juni 2019
Laatste editie
02 september 2019
ISBN
9789460225192 , 9789460229954 , 9789460224034


Boekinformatie wijzigen
2 keer bewerkt, laatste bewerking door Marvin O.
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (4)

Keuze van de redactie
Marvin O. Hebban Recensent

Originele en zorgvuldig vormgegeven visie op slavenhandel

door: Marvin O. 6 reacties 3 likes

Anno 1687 wordt een dorpje in het Denkyira koninkrijk (nu onderdeel van Ghana) overvallen door slavenhandelaars. Op een moeder en haar baby na ontsnapt niemand en allen worden ze gevangengenomen om als slaaf verkocht te worden. In deze regio is onder andere de West-Indische Compagnie actief. Er...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Kroesvee

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken