Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
Kruip nooit achter een geranium – Een persoonlijke zoektocht naar een lang en gelukkig leven
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 6 4 24 3 15 2 3 1 1

Kruip nooit achter een geranium

49

Gelezen 52 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 33 Favoriet 0 Recensies 5
Non-fictie Lijsten 1   Topics 0

Als je vijftig wordt, is je blik opeens gericht naar de andere kant; die van 'de ouderen'. In de vorige eeuw was dat een spookbeeld. Als de kinderen het huis uit waren, was de vrouw niet altijd meer zeker van de functie in het leven, anders dan die van echtgenote. Niet voor niets raakten vrouwen tijdens de overgang massaal in een midlifecrisis of depressie. Als je nu vijftig wordt, ziet de toekomst er heel anders uit: de zeventigplussers om ons heen staan middenin het leven. Ze genieten met volle teugen van hun vrijheid. Ze zijn verlost van de zorg voor hun kinderen, verlost van bewijsdrift en statusgevoel. Ze gebruiken botox, hebben talloze hobby's en een groot sociaal netwerk, en nemen een nieuwe knie als dat nodig is. Barbara van Beukering (journalist, oud-hoofdredacteur van o.a. Het Parool) gaat in Kruip nooit achter een geranium op zoek naar de eerste generatie vrouwen die niet achter de geraniums is verdwenen. Ze houdt zichzelf en de huidige generatie zeventigers een spiegel voor: hoe is de vrouw van boven de vijftig veranderd in de afgelopen honderd jaar? En hoe kun je met die kennis een leuk (én gezond, sociaal, geestig, geliefd, slim en mooi) oud mens worden?

Barbara van Beukering (51) studeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht en werkte vervolgens als verslaggever voor o.a. de TROS en de AVRO. In 1997 maakte ze de overstap naar tijdschriften, en werkte o.a. als hoofdredacteur voor BLVD., AvantGarde en Volkskrant Magazine. In februari 2007 presenteerde Van Beukering het avondvullende NPS-programma Handboek voor de moderne vrouw. Van 2007 tot 2015 was Barbara van Beukering hoofdredacteur van Het Parool.

+


Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Lifestyle algemeen
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
208
Uitgeverij
Spectrum
Eerste editie
27 februari 2018
Laatste editie
27 februari 2018
ISBN
9789000353514 , 9789000353507 , 9789000366354


Boekinformatie wijzigen


Recensies (5)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Kruip nooit achter een geranium

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.