Advertentie
Kwellende liefde_elena ferrante
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 3 4 16 3 35 2 10 1 6

Kwellende liefde

70

Gelezen 79 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 30 Favoriet 0 Recensies 3
Literatuur & Romans Artikelen 2   Topics 0

'Mijn moeder verdronk in de nacht van 23 mei, mijn verjaardag.'
Delia, een vrouw van midden veertig, keert na de dood van haar moeder terug naar Napels, de stad waar ze is opgegroeid. Ze wil te weten komen wat er is gebeurd in de nacht dat haar moeder verdronk. Delia's speurtocht verandert het beeld dat ze altijd van haar moeder heeft gehad, maar ook dat van haar eigen verleden. Was haar moeder wel die wispelturige, veeleisende vrouw, die aan de jaloerse blikken van haar man wilde ontsnappen? En hoe betrouwbaar zijn Delia's herinneringen aan haar eigen jeugd?

In een taal die naar de diepste lagen van het leven reikt, ontleedt Elena Ferrante de gevoelens van een vrouw die op zoek is naar de wortels van haar bestaan.

Elena Ferrante debuteerde in 1993 met de roman Kwellende liefde. Ze schrijft hierin over de thema's die in haar latere romans terugkeren: het zoeken naar een eigen identiteit, het besef van het menselijk onvermogen, de wil om het leven te lijf te gaan en de angst om alleen te staan. En dat alles in een taal waarmee de diepte van de menselijke psyche glashelder wordt blootgelegd.

Elena Ferrante is de meest besproken onbekende auteur van tegenwoordig. Niemand weet wie er achter deze naam schuilgaat, iedereen leest haar boeken: De verborgen dochter en Dagen van verlating, en de NAPOLITAANSE ROMANS De geniale vriendin, De nieuwe achternaam, en de twee nog te verschijnen delen van dit vierluik.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaald door
Manon Smits
Aantal pagina’s
142
Uitgeverij
Uitgeverij De Geus B.V.
Eerste editie
01 januari 1993
Laatste editie
10 februari 2016
ISBN
9789052263786 , 9789028426603 , 9789028441835
Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door iggi
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (3)

Keuze van de redactie

Zinnelijke waarheidsvinding

door: Mirjam Burger

"De kindertijd is een fabriek aan leugens die steeds blijven terugkomen."

Als haar moeder Amalia verdrinkt op Delia’s verjaardag, keert Delia terug naar de stad die ze ooit verlaten heeft: Napels. Ze kan zich lastig neerleggen bij het idee dat haar moeder zichzelf van het leven heeft beroofd, en...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Kwellende liefde

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken