Advertentie

Laat de jongens beslissen

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
Jaarlijks worden in België meer dan 25.000 jongens besneden, als baby of op jeugdige leeftijd. Hun ouders maakten die keuze op basis van religieuze, traditionele of esthetische motieven. Wanneer de jongens wat ouder zijn, worden ze vaak geconfronteerd met de onomkeerbare gevolgen van een ingreep waar ze niet zelf over beslisten. Dit boek is geen pleidooi om het besnijden te stoppen, maar des te meer om dit pas toe te laten wanneer een man er zelf, bewust en doordacht voor kiest. Alleen op die manier worden ook de kinderrechten gerespecteerd.

Rik Remmery kwam in het oog van een mediastorm terecht toen hij in 2004 in zijn bedrijf dreigbrieven ontving om een allochtone medewerkster te ontslaan. Hij weigerde resoluut om hierop in te gaan. Met hetzelfde rechtvaardigheidsgevoel van toen wil hij nu een dialoog op gang brengen rond onvrijwillig besnijden.
+


Genre
Mens & Maatschappij
Mens en maatschappij algemeen
Aantal pagina’s
114
Uitgeverij
Uitgeverij Bibliodroom
Eerste editie
04 september 2020
Laatste editie
30 september 2020
ISBN
9789492515568


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Laat de jongens beslissen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken