Via meeslepende spoken word, grappen, persoonlijke verhalen en indrukwekkende poëzie neemt Derek Otte zijn publiek mee naar een wereld waarin verschillen verrijken en tegenstellingen naast elkaar en door elkaar heen bestaan.
Diep verdriet en grote vreugde brachten Otte de afgelopen twee jaar dichter tot zijn eigen kern. Zijn kersverse vaderschap maar ook de genocide in Gaza en de verharding in Nederland zorgden ervoor dat hij enerzijds radicaler liefheeft en anderzijds nog scherper naar de wereld kijkt. Op openhartige en prikkelende wijze bevraagt Otte de werkelijkheid en zet ons voortdurend aan het denken, over wat er om ons heen gebeurt, maar vooral ook over onszelf.
‘Derek Otte, een woordkunstenaar pur sang die met de zinnen die hij maakt niet alleen tot nadenken zet, maar ook in het hart raakt.’ – Nasrdin Dchar
‘Derek is een van de beste taalvirtuozen van onze generatie.’ – Tim Hofman
‘Nooit een woord te veel, elke zin raak. Nooit sentimenteel, altijd recht je hart in.’ – Johan Fretz
‘Otte verkent de wonden van zijn tijd en weet pijn en ongemak scherp en lichtvoetig te verwoorden. En hij lacht om zichzelf. Een verademing in deze tobberige tijden.’ – Adriaan van Dis
‘Otte is de stadstroubadour van Rotterdam. Wat hem raakt, is zijn lied. Waarover hij spreekt is het groeien, kreunen en falen van een zwoele, zinderende stad. Leg je oor te luister!’ – Abdelkader Benali
‘Hoe romantisch kan een nuchtere Rotterdammer zijn? Hij dicht zoals zijn geliefde stad is: rauw, zonder opsmuk, maar wel recht in het hart.’ – Peter Pannekoek