Lavery & Zoon
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 5 4 7 3 2 2 0 1 1

Lavery & Zoon

15

Rank 184 Gelezen 15 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 58 Favoriet 2 Recensies 2
Literatuur & Romans Lijsten 1   Topics 0

'Lavery & Zoon zit vol moois. Een overtuigende en ontroerende roman.' The Times
Oktober 1966: William Lavery geniet met volle teugen van het galadiner dat gehouden wordt ter ere van de net afgestudeerden aan de Academie voor Balsemen. Zijn vriendin Gloria zit naast hem, zijn oom Robert, hoofd van de uitvaartonderneming van de familie Lavery, glimt van trots. Dan komt er een urgent bericht: er heeft zich een ramp voltrokken op een school in Aberfan, en er worden dringend balsemers gevraagd.
Die nacht wordt William geconfronteerd met herinneringen aan zijn jeugd. Als koorjongen in Cambridge was hij gekozen om de felbegeerde solo te zingen tijdens de kerstmis. Maar een noodlottig misverstand met zijn beste vriend Martin en een onvergeeflijke keuze van zijn moeder hebben onomkeerbare gevolgen. Sindsdien heeft hij beiden niet meer gezien, en nooit meer gezongen. Aberfan betekent opnieuw een keerpunt in zijn leven. Voor William is balsemen de ultieme uiting van compassie voor anderen, maar zal het hem ook lukken om deze compassie voor zichzelf te vinden?
Voor de lezers van Shuggie Bain van Douglas Stuart en Boetekleed van Ian McEwan, en voor de liefhebbers van de HBO-serie 'Six feet under'.
'Een fijnzinnige debuutroman die verdriet en vreugde samenbrengt.' The Observer

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
368
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
Eerste editie
24 mei 2022
Laatste editie
24 mei 2022
ISBN
9789046828564 , 9789046828571


Boekinformatie wijzigen


Recensies (2)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Lavery & Zoon

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken