Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lente
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 11 4 35 3 20 2 4 1 0

Lente

70

Gelezen 78 Aan het lezen 6 Wil ik lezen 148 Favoriet 5 Recensies 18
Literatuur & Romans Artikelen 2 Newsroom 4 Lijsten 6 Spots 9   Topics 0   Leesclub

De nieuwe roman van Ali Smith, Lente, is een zeldzaam meesterwerk, dat deel uitmaakt van de (los van elkaar te lezen) seizoenencyclus, een van de origineelste literaire series van onze tijd.

Wat is de verbindende factor tussen Katherine Mansfield, Charlie Chaplin, Shakespeare, Rilke, Beethoven, Brexit, het heden, het verleden, het noorden, het zuiden, het oosten, het westen, een man die treurt om een verloren tijd, een vrouw die verstrikt zit in de moderne tijd? De lente. De grote koppelaar. Met oog voor de migratie van verhalen in de loop van de tijd en voortbordurend op Pericles, een van de meest resistente en speelse stukken van Shakespeare, vertelt Ali Smith het onmogelijke relaas van een onmogelijke tijd. In een tijd van muren en lockdown gooit Smith de deur open. De tijd waarin we leven verandert de natuur. Zal deze tijd ook de natuur van verhalen veranderen? Hoop doet leven.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaald door
Karina van Santen Martine Vosmaer
Aantal pagina’s
303
Uitgeverij
Prometheus
Eerste editie
23 mei 2019
Laatste editie
23 mei 2019
ISBN
9789044642186 , 9789044642193


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door iggi
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (18)

Keuze van de redactie
Anne Oerlemans Hebban Recensent

Bijzonder actueel kunstwerk

door: Anne Oerlemans 2 reacties 3 likes

Ali Smith (1962) werd meerdere malen genomineerd voor de Man Booker Prize en wordt geprezen om haar psychologische inzicht en stilistische kunnen. In 2015 won Smith de Baileys Prize, de Goldsmiths Prize en de Costa Novel Award voor haar roman Het een als het ander. Net als deze roman werd ook haar...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Lente

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.