Advertentie

Letti Park

2

Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Judith Hermann staat bekend om haar onmiskenbare toon, de elegantie en schoonheid van haar taal, in haar verhalen. In haar nieuwe verhalenbundel ‘Lettipark’ zet zij de woorden even geconcentreerd als licht neer, waartussen zich het ongrijpbare drama van het bestaan openbaart. Wat gebeurt er als we iemand ontmoeten? Hoe dicht kunnen we zijn bij de mensen van wie we houden? Een blik, een aanraking creëert een plotselinge nabijheid, of mensen verwijderen zich van elkaar. Kinderen, zonderlingen, een vader die verdwijnt uit een psychiatrische afdeling – mensen kruisen ons levenspad, vergezellen ons, maken ons gelukkig en blijven ongrijpbaar.

Judith Hermanns personages zijn vaak weerloos. Des te intenser zijn hun ontmoetingen met anderen, geliefden, vreemden. Dat gebeurt vaak terloops, ongeagiteerd. De ontmoetingen ontvouwen een existentiële kracht onder de oppervlakte. In haar verhalen traceert Judith Hermann deze allesbepalende momenten van eenzaamheid, woede en verlangen.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Maarten Elzinga
Aantal pagina’s
164
Uitgeverij
Uitgeverij Vleugels
Eerste editie
01 januari 2021
ISBN
9789493186262


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Jan Rooms
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Letti Park

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken