Advertentie

Leve de koning

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Het is de zomer van 1415 als de zeventienjarige Glaw Parry uit Dref Llwyd (Wales) zich tijdens de 100-jarige oorlog uit verveling aanmeldt bij het Engelse leger om te vechten in Frankrijk. Een veldtocht die uiteindelijk de geschiedenis in zal gaan als de Slag bij Agincourt: een van de meest legendarische successen van het Engelse koninkrijk. Een glorietocht, kortom. Een glorietocht als je de regen, de muggen, de vermoeidheid en de bloeddiarree niet meetelt. Als je buiten beschouwing laat dat halverwege het boek de wijn op is.
Martijn Neggers schreef met Leve de koning op volstrekt unieke wijze een niet-heroïsche ridderroman over liefde, vriendschap en het leven in de achterhoede van een van de beroemdste legers in de Europese geschiedenis.

‘Deze ridderroman is als het korstje op je knie. Je weet dat het bloederig gaat worden maar het is onweerstaanbaar.’ – Theo Maassen

‘Waar een roman van Martijn Neggers heengaat is altijd maar weer afwachten, maar twee dingen weet ik als lezer zeker: ik ga een keer of vijftig keihard moeten lachen, en minstens één keer heel hard moeten huilen.’ – Aafke Romeijn
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
304
Uitgeverij
Nijgh & Van Ditmar
Eerste editie
11 mei 2021
Laatste editie
11 mei 2021
ISBN
9789038808109


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: Leve de koning

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.