Advertentie
Levi's strijd

Levi's strijd

25
Gelezen 27 Aan het lezen 4 Wil ik lezen 39 Favoriet 2 Recensies 2
Literatuur & Romans   Topics 0
'Levi's strijd' van Julie Thomas: terwijl zijn familie denkt dat hij veilig in Londen is, maakt een Joodse man zich op voor zijn eigen gevecht.

Levi Horowitz is van nature niet het type om soldaat te worden. Maar als hij Duitsland moet ontvluchten in 1938, nemen de omstandigheden een wending die hij nooit had kunnen voorzien. Uiteindelijk meldt hij zich vrijwillig als parachutist en speelt hij een belangrijke rol in het redden van de Joden in het Italiaanse Assisi. Pas na zijn overlijden, decennia later, hoort zijn familie van zijn heldendaden.

'Levi's strijd' vertelt het verhaal van de oudste zoon van de familie Horowitz. Het is het los te lezen vervolg op 'De jongen, de viool en de meester' en 'Rachels verzet'.
Genre
Literatuur & Romans
Historische roman (populair)
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Kok
Laatste editie
19 september 2017
ISBN
9789029726795 , 9789029728188 , 9789029726801
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Mwah..

door: christine1992 1 like
Het boek las ontzettend makkelijk weg. Het had iets waardoor je bleef lezen. Maar helaas was het super onrealistisch. Vaak werd er maar een bladzijde aan een bepaalde daad, bevrijding uit een kamp, besteed en andere keren heel veel bladzijden aan minder interessante dingen. Jammer, want de...

Drie identiteiten

door: Hemelse boeken 1 like
Na de oorlog heeft Levi Horowitz zijn levensverhaal verteld en de familie is bijeen geroepen om de pas opgedoken archiefbeelden te zien. Er komen verrassende dingen aan het licht die ze nooit geweten hebben. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog wordt Levi naar het veilige Engeland gestuurd. Een...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook