Advertentie

Littekens

0

Rank 9180 Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Het gedroomde Westen was een onbereikbare droom voor de gewone Bulgaar. Als je daar wilde wonen, moest je vluchten en de gevolgen daarvan dragen. Dat betekende: voor altijd afscheid nemen van familie en vrienden, zonder de mogelijkheid te hebben ze ooit weer te ontmoeten en contact te houden. Maar je moest eerst een vergunning hebben om naar het Westen te reizen.

De jonge vrouw Rada probeert zich in het Bulgarije van voor de val van de Berlijnse Muur te ontwikkelen als kunstenares. Ze moet aan allerlei regels voldoen en de ‘partij’ met zijn verspieders volgt alles wat ze doet. Langzamerhand krijgt ze erkenning voor haar werk en kan zich steeds beter en verder ontwikkelen. Een keerpunt in haar leven is haar ontmoeting met Alex, een toerist uit Nederland, waar ze verliefd op wordt en hij op haar. Door hem leert ze de vrije wereld kennen, tot dan toe onbereikbaar. Maar als de Berlijnse Muur valt, verandert alles.
In dit uitermate boeiende boek laat Milena Tzankova haar licht schijnen op een wereld waar langzaam de sfeer van controle en doem verdwijnt. Verontrustend als je ziet, hoe lang er nog heel veel van de oude machtsverdeling overblijft. Spannend en enerverend om te lezen wat er mogelijk is als de sluier wegtrekt.

Milena Tzankova is een Nederlandse kunstenares, oorspronkelijk afkomstig uit Bulgarije. Ze woont en werkt in Nederland vanaf 1992. Ze is afgestudeerd aan de Kunstacademie in Sofia in 1986 en wijdde zich aan schilderen en fotografie. Ze werkte tevens als docente tekenen en kunstgeschiedenis aan het Nationale Professioneel Gymnasium voor polygrafie en fotografie in Sofia. Haar artistieke wijze van uitdrukking varieert van het schilderen van landschappen tot het grafisch bewerken middels de computer en fotografie.
Milena is gefascineerd door de kleuren en vormen, door de natuur geschapen, die het onderwerp vormen van haar schilderijen en foto’s. Haar inspiratie put zij uit zowel de indrukken vanuit Bulgarije als in Nederland. Milena’s projecten hebben ook te maken met de complexe relatie in de gemeenschap en de relatie tussen mens en natuur. Momenteel is zij betrokken bij een project betreffende de naweeën van het vallen van het “ IJzeren Gordijn”, wat het lot van zoveel mensen heeft bepaald.
+


Genre
Feelgood , Literatuur & Romans
Populaire fiction algemeen
Aantal pagina’s
385
Uitgeverij
Uitgeverij Elikser B.V.
Eerste editie
16 oktober 2020
Laatste editie
16 oktober 2020
ISBN
9789463652735


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: Littekens

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.