Advertentie
Louise, vrouw in verzet.

Louise, vrouw in verzet.

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
Deze verzetsroman is gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis. Louise Chambon, Ardèche 1891, trouwde in Parijs met de Zaankanter Henk Ero.
Ze droomden van een toekomst in de Franse hoofdstad, tot de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Ze waren genoodzaakt te vluchten en zochten hun toevlucht in de Zaanstreek. In Koog aan de Zaan begonnen zij het bloeiende horecabedrijf De Waakzaamheid. Zij kregen drie kinderen.
Direct na de inval van de Duitse bezetter in 1940, sloot Henk Ero zich aan bij een van de eerste verzetsgroepen. De Waakzaamheid werd een centrum van lokaal verzet. Maar de groep werd verraden en in het voorjaar van 1941 volgde de arrestatie van Henk.
Louise moest vanaf toen haar eigen keuzes maken. Uit liefde voor haar naasten koos zij voor zelfopoffering.
Henk en Louise Ero maakten deel uit van de landelijk bekende Stijkelgroep. Na de gevangenschap in het Oranjehotel werd de groep naar Berlijn overgebracht. Daar volgde veroordeling en terechtstelling. Dit pakkende verhaal is gebaseerd op historische bronnen, zoals brieven en oorlogsarchieven. Maar ook op de indrukwekkende getuigenissen van medegevangenen uit het Oranjehotel en Ravensbrück..
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
162
Uitgeverij
Brave New Books
Laatste editie
26 april 2019
ISBN
9789402190762
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 17,51
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic