Advertentie
Loxantra
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

Loxantra

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Maria Iordanidou schetst aan de hand van herinneringen van haar zeer Griekse grootmoeder “Loxántra” het dagelijks leven van de Griekse gemeenschap in Constantinopel in de periode ca. 1875 - 1914, een tijdperk waarin de Grieken daar - evenals de andere niet-Turkse gemeenschappen - leefden tussen hoop en vrees.
Op realistische, roerende en ook zeer geestige manier geeft de schrijfster dit leven weer. In de figuur van Loxántra is een bijzonder Griekse vrouw geschetst: flink, blijmoedig, vroom, bijgelovig, aards, zeer gastvrij, naïef en dol op lekker eten.
Dit boek is in Griekenland in 1975 verfilmd, aanvankelijk in zwart-wit, en kreeg daar ook als T.V.-serie een grote populariteit.
Aangemoedigd door het succes van het boek schreef Maria Iordanidou op vergevorderde leeftijd nog vier andere, min of meer autobiografische boeken.
Voor haar werk en speciaal voor “Loxántra” werd zij onderscheiden met het Gouden Kruis en de eretitel van “Dame” van het Oecumenisch Patriarchaat.

Drs. S.J.F.M. Veenman:
“Loxántra is een volkse, goedhartige, gelovige vrouw. In elk hoofdstuk van het boek is sprake van humor, geschiedenis, verdriet en vreugde. Een interessant en soms ontroerend verhaal.”
+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Historische biografieen
Aantal pagina’s
193
Uitgeverij
Brave New Books
Eerste editie
10 december 2019
Laatste editie
10 december 2019
ISBN
9789402191974 , 9789402189728


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Loxantra

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.