Advertentie

Ludwig Wittgenstein

2
Gelezen 2 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie Spots 1   Topics 0

Niemand dacht oorspronkelijker, speelser en scherper dan Ludwig Wittgenstein en hij wist het. Van de kristallijnen helderheid in de Tractatus naar de alledaagse onoverzichtelijkheid van de Filosofische onderzoekingen blijft zijn denken één lange worsteling tegen de betovering van ons intellect door de schier eindeloze variatie van vermommingen waarin taal de gedachte aan het oog onttrekt. Wittgenstein wist dat hij een bijzonder talent had en zijn visie op zichzelf is zeker zo boeiend als zijn kijk op de wereld. In zijn brieven en dagboeken treedt een geniale, lastige, komische en ontroerende man naar voren die in leven en in sterven een onuitwisbare indruk maakte op de mensen die hem kenden. Dit is geen boek over Wittgenstein dat ervan uitgaat dat de lezer de denker al kent en nu eens wil weten wat de schrijver daarvan vindt. Integendeel, Bert Keizer wil Wittgenstein juist aan de lezer voorstellen. Hij doet dat aan de hand van zijn brieven en dagboeken en een nadere studie van zijn werken: Tractatus, Filosofische onderzoekingen en Over zekerheid. En hij doet het gedreven en enthousiast zonder belerend te worden.

Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
158
Uitgeverij
Sun
Laatste editie
28 februari 2020
ISBN
9789058750211
+

Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Tea.
Rapporteer deze bijdrage

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Wittgenstein gelezen door een liefhebber

door: Nico van der Sijde 1 like
Zojuist heb ik, na er jaren omheen te zijn gelopen, toch eens "Filosofische onderzoekingen" gelezen van Wittgenstein. Tegelijk las ik ook dit boek van Bert Keizer, die op heel eigen prettig onbevangen wijze Wittgensteins werk bespreekt en tevens kort ingaat op diens biografie. Keizer noemt zichzelf...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook