Advertentie
Lunar Park

Lunar Park

21
Gelezen 26 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 4 Favoriet 1 Recensies 2
Literatuur & Romans Top25's 1   Topics 0

Stel je eens voor dat, terwijl je nog studeert, je eerste boek een enorme bestseller wordt en je in een klap wereldberoemd en rijk bent. Je onuitstaanbare vader is net overleden en je verdrinkt in een zee van drank, drugs en kwaadsprekerij. Stel je eens voor dat je een tweede kans zou krijgen, zoals de hoofdpersoon Bret Easton Ellis in deze roman overkomt. Hij is nu getrouwd met de moeder van zijn zoon die hij eerder niet erkende. Ze wonen in een burgerlijke buitenwijk en daar begint Ellis' nieuwe leven. Er gebeuren vreemde dingen: met Halloween vangt Ellis een glimp op van het hoofdpersonage uit American Psycho; hij ziet de auto van zijn overleden vader rijden en er is iets geks aan de hand met het knuffelbeest van zijn stiefdochter. Tel daar recente moorden en mysterieuze verdwijningen bij op en je kunt je voorstellen dat het hem de allergrootste moeite kost om zijn familie en zichzelf tegen gekte te beschermen, hoewel zijn vrouw, hun therapeut en de politie hem verzekeren dat zijn bange gevoelens voortkomen uit zijn drugs- en drankmisbruik en zijn extreme egoïsme.

Lunar Park zet je telkens op het verkeerde been. Het verhaal balanceert voortdurend op de grens tussen werkelijkheid en fictie; via humor, angstaanvallen en paranoia leidt het naar een verbazingwekkende ontknoping. Deze roman, over liefde en verlies en vaders en zonen, is de krachtigste en origineelste in Ellis' buitengewone oeuvre.

Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Inge de Heer Johannes Jonkers
Uitgeverij
Anthos
Laatste editie
17 augustus 2006
ISBN
9789041409607 , 9789041410818
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Lees verder
Lezersrecensies (2)

Het (realistische) begin was veelbelovend...

door: Danny 1 like
...en daarna werd het een goede (surreële) thriller, echter de griezelige elementen waren soms minder boeiend...

hallucinante thriller

door: iBoek 1 like
Lunar Park is een krankzinnige roman. Hoofdpersoon is de schrijver Bret Easton Ellis, bekend van onder meer het succesvolle debuut Less than zero en het geruchtmakende American Psycho (over seriemoordenaar en Wall Street-yuppie Patrick Bateman). In dit verhaal vertelt de auteur het relaas van zijn...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook