Advertentie
Lust en liefde in Versailles

Lust en liefde in Versailles

5
Gelezen 5 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 2
Non-fictie Artikelen 1   Topics 0

Versailles een centrum van de macht? Jawel, maar ook een plaats voor pleziertjes, feesten en uitspattingen. De jonge Lodewijk XIV maakt het bescheiden jachtslot tot een lusthof waar hij zich ongestoord kan wijden aan zijn eerste liefde Louise de La Vallière, waarna hij het laat uitgroeien tot een waar bordeel. Van de weelderige Madame de Montespan tot de vurige Madame de Maintenon is het een dartele aaneenschakeling van maîtresses, favorieten en meisjes van plezier.
Na de liefjes van Monsieur en de orgiën van de Regent wedijveren door la Pompadour geselecteerde jongedames in het Hertenpark om de vererende gunsten van de onverzadigbare Lodewijk XV. Marie Antoinette heeft niet genoeg aan de uitgeputte Lodewijk XVIi en aan de vooravond van de Revolutie schittert dit ‘klein Sodom’ met zijn ongebreidelde zeden voor het laatst.

Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
192
Uitgeverij
Athenaeum
Laatste editie
31 mei 2016
ISBN
9789025301491 , 9789025301507
+Boekinformatie wijzigen

Lezerswaarderingen

5 0 4 0 3 4 2 1 1 0

Artikelen over Lust en liefde in Versailles

Hebban Sterrenparade (38)
09 oktober 2016 12 reacties
  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Keuze van de redactie

Het losbandige leven in Versailles losbandig beschreven

door: Jeanette

Dat geschiedenis beslist niet saai is, bewijzen Michel Vergé-Franceschi en Anna Moretti met het boek Lust en liefde in Versailles - Hoe maîtresses het aanzien van Frankrijk bepaalden. De schrijvers van dit boek zijn dan ook deskundigen in deze materie. Michel Vergé-Franceschi is hoogleraar moderne...

Boeiend, maar was het net niet

door: biebmiepje Judith 1 like
Wat keek ik uit naar het lezen van dit boek, gefascineerd als ik ben door geschiedenis en door Frankrijk en met de grote wens om Versailles ooit eens te bezoeken. Iedereen kent de namen Lodewijk XIV (De Zonnekoning), Madame de Pompadour en Marie-Antoinette wel. Zelf heb ik al een aantal films...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook