Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Man in het duister
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 9 4 26 3 9 2 1 1 0

Man in het duister

45

Gelezen 48 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 20 Favoriet 0 Recensies 11
Literatuur & Romans   Topics 0
`Ik ben alleen in het duister, de wereld tolt rond in mijn hoofd terwijl ik worstel met alweer een aanval van slapeloosheid, alweer zo n doorwaakte nacht in de grote Amerikaanse wildernis.
August Brill herstelt in het huis van zijn dochter van een zwaar auto-ongeluk. Hij kan niet slapen, en dus vertelt hij zichzelf verhalen om niet te hoeven denken aan de recente dood van zijn vrouw en de verschrikkelijke moord op de vriend van zijn kleindochter. Brill stelt zich een wereld voor waarin de Twin Towers niet zijn gevallen, en waarin de verkiezingen van 2000 hebben geleid tot het uiteenvallen van de Verenigde Staten, en zelfs tot een burgeroorlog. In de loop van de nacht wordt het verhaal echter steeds beklemmender, en het leidt onherroepelijk naar de plekken in zijn hoofd die hij niet wil bezoeken.
Een briljant en onthutsend boek, dat het hart van deze tijd treft en ons dwingt de nachtzijde van het bestaan onder ogen te zien.

Paul Auster (1947) is een van de grootste hedendaagse Amerikaanse schrijvers. Hij is auteur van poëzie, scenario s, essays en romans. Bij De Arbeiderspers verschenen van hem onder andere Maanpaleis, Mr. Vertigo, De New York-trilogie, Orakelnacht en Brooklyn-dwaasheid.
+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Literaire roman, novelle
Vertaald door
Ton Heuvelmans
Uitgeverij
De Bezige Bij
Eerste editie
06 juni 2008
Laatste editie
22 oktober 2010
ISBN
9789029566612 , 9789029567879 , 9789023486862


Boekinformatie wijzigen


Recensies (11)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Man in het duister

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.