door jou ben ik mij_front_cov_online
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 41 4 56 3 12 2 2 1 1

Door jou ben ik mij

112

Gelezen 121 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 111 Favoriet 14 Recensies 22
Young adult Artikelen 3 Lijsten 1 Spots 8   Topics 0   Leesclub

`Door jou ben ik mij' van Hinke van Abbema is het liefdesverhaal van Jona en Marouan, twee Rotterdamse tienerjongens. Als Jona met zijn broertje Lucas bij een voetbalwedstrijd de Marokkaanse Marouan ontmoet, is hij geïntrigeerd door zijn sprankelende karakter. Jona en Marouan worden goede vrienden, en Jona kan er niet meer omheen: hij is verliefd. Wat nu? Niemand weet dat hij op jongens valt, behalve een paar van zijn beste vrienden. Jona zit in de knoop en weet niet hoe hij zijn liefde voor Marouan moet combineren met zijn christelijke opvoeding. Hoe zullen zijn ouders reageren? Mag hij wel, kán hij wel homo zijn? Hinke van Abbema (Rotterdam) is theoloog en houdt van schrijven. Ze gaat regelmatig voor in kerkdiensten en is in Rotterdam werkzaam als pionier onder zinzoekers. Met dit liefdesverhaal wil ze de diversiteit van Gods goede schepping laten zien. `Wat een heerlijk liefdesverhaal. Ik heb het in één ruk uitgelezen. Het kan dus wel: gay, gelovig en gelukkig.' - Corien Oranje

+


Genre
Young Adult
Fictie 15+
Aantal pagina’s
304
Uitgeverij
KokBoekencentrum Jeugd
Eerste editie
18 juni 2019
Laatste editie
18 juni 2019
ISBN
9789043531788 , 9789043531795
Boekinformatie wijzigen


Recensies (22)

Keuze van de redactie

Door jou ben ik mij laat zien dat liefde voor iedereen is

door: Aimee

Door jou ben ik mij, het YA-debuut van de Nederlandse Hinke van Abbema, is precies wat we nodig hebben anno 2019. Een diverse coming-of-age roman, die een paar interessante thema’s combineert en laat zien dat het allemaal goed is.  

Jonathan is achttien en woont met zijn ouders, broertje en twee...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Door jou ben ik mij

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken