Advertentie
Meisje uit Iran

Meisje uit Iran

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
‘Mijnheer, ik wil ook m-m-moslim worden... euh... is... is dat m-m-mogelijk?’ stotterde ik als een kleine jongen. Ik begreep zelf niet vanwaar die schuchterheid plots kwam.
‘U wilt zich tot de islam bekeren? Ja, natuurlijk is dat mogelijk. Geen enkel probleem, de imam zal dat op hetzelfde moment doen’, zei hij enthousiast.
‘Op hetzelfde moment als het huwelijk?’
‘Ja, ja, alles op hetzelfde moment’, glunderde hij.
‘A-ah, oké, heel erg bedankt!’
‘Graag gedaan.’
Yara en ik lachten. Om mijn gevoel te volgen en meer te gaan nietsdoen moest ik dus achtereenvolgens moslim worden, islamitisch trouwen en naar een repressieve islamitische republiek verhuizen.

'Meisje uit Iran' brengt het autobiografische verhaal van John, die in totaal acht maanden spendeert bij zijn Iraanse schoonfamilie. Door de ogen van John kijken we naar het leven van zijn vriendin Yara en haar ouders. Centraal staan de moeilijke band van Yara met haar geboorteland en de soms pijnlijke relatie met haar familie. Na een lange afwezigheid probeert Yara opnieuw aan te sluiten met een verleden waar ze zelf compleet van vervreemd is geraakt. De hernieuwde kennismaking gaat met vallen en opstaan.

Uitgeverij
Beefcake Publishing
Laatste editie
10 december 2019
ISBN
9789493111134
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic