Advertentie
Melaats

Melaats

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Haye van der Heyden kwam in een interview over de oprichting van omroep Ongehoord Nederland genuanceerd op voor de vrijheid van meningsuiting. Zijn woorden werden verdraaid en uit hun verband gerukt door Joop.nl, wat door de rest van de pers gemakshalve klakkeloos werd overgenomen. Het kostte hem diverse opdrachten, waaronder zijn eerste grote toneelproductie in Duitsland. Hij was hiermee het zoveelste voorbeeld van iemand die 'gecanceld' werd door de dictatuur van de publieke opinie. Over dit onderwerp schreef hij de satirische novelle Melaats, over een fictieve boze witte man in opspraak.

Opeens, na 25 jaar huwelijk, heeft het meisje van de hoofdpersoon uit Melaats een ander, een vrouw nota bene. Stomverbaasd verlaat hij huis en haard en betrekt hij een betaalbare recreatiewoning, piekerend over wat hij gaat doen met de rest van zijn leven. Als zich de kans aandient de politieke arena te betreden, grijpt hij die met beide handen aan. Opeens heeft hij een nieuwe familie en een nieuwe toekomst. Maar dan gaat het mis: in een interview met een ziekenomroep zegt hij iets wat hij beter niet had kunnen zeggen...
Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
156
Uitgeverij
Uitgeverij Vogelvrij
Laatste editie
23 augustus 2020
ISBN
9789083055848
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic