Advertentie
Memoires van een idealist

Memoires van een idealist

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
Vier jaar lang was Samantha Power de Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties, een van de belangrijkste diplomatieke posities ter wereld. Eerder werkte ze vier jaar als mensenrechtenadviseur van President Barack Obama. En weer dáárvoor was ze oorlogscorrespondent en uitte stevige kritiek op het Amerikaanse buitenlandbeleid. Toen ze van outsider een insider werd, moest ze haar idealen zien te verenigen met de realiteit van het regeren.
In deze memoires vertelt Power over die tijd maar ook over haar jeugd in Dublin, de verhuizing met haar moeder en broertje naar Atlanta en haar werk als journalist in conflictgebieden. Ze geeft inzicht in de complexiteit van internationale politiek, die in deze periode bijzonder roerig was met onder meer de Arabische Lente en de Amerikaanse interventie in Libië. Eerlijk, openhartig en met humor laat ze zien hoe uitdagend het is om de opvoeding van twee jonge kinderen te combineren met een 24/7-baan in Washington.
Memoires van een idealist is een onvergetelijk relaas over de kracht van idealisme en de vastberadenheid van één persoon om het verschil te maken.
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
624
Uitgeverij
Atlas Contact
Laatste editie
01 oktober 2019
ISBN
9789045035772
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker