Advertentie

Met zestien aan tafel

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
In 1985 had Jos Vanachter zijn voorwoordjes voor de Maandbrief van de Gezinsgroepen (van 1978 tot 1983) gebundeld in een leuk boekje, ‘De tafel van zeven. Kroniek van een Vlaams gezin’. Maar er kwamen nog ruim 30 jaren bij.
Het hallucinante coronajaar 2020 bood de tijd, de ruimte en de gelegenheid om een vervolg samen te stellen: van 1983 tot 2017.
Dit boek is gebaseerd op drie invalshoeken: het vervolg van de Gezinsgroepen, tot in 2017 met een grote dankviering de vereniging stopgezet werd. Tegelijkertijd krijg je een inkijk in de groei en bloei van het gezin van Jos en Ria Vanachter–De Wachter. Een typisch Vlaams gezin, met tegelijk een universeel herkenbaar verhaal. En tot slot reflecties over het onderwijs: niet alleen in Vlaanderen, maar ook in Europa en zelfs in Amerika en Turkije.
Als achtergrond komen heel wat schokkende gebeurtenissen op wereldvlak ter sprake, vooral op het gebied van natuur, cultuur, politiek en Kerk.
Dit boek presenteert een historisch document van een boeiende en snelle tijd, waarin geloof, hoop, liefde, vertrouwen en dankbaarheid de boventoon voeren.
+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Historische biografieen
Aantal pagina’s
506
Uitgeverij
Brave New Books
Eerste editie
13 januari 2021
Laatste editie
13 januari 2021
ISBN
9789464185829


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Met zestien aan tafel

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.