Advertentie

Mijn leven in een verdwijnend landschap

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0

Journalist Patrick Laurie keert terug naar zijn geboorteplaats Galloway en gaat aan het werk op zijn familieboerderij in de heuvels in zuidwestelijk Schotland. Hij houdt er Gallowayrunderen en ontdekt hoe deze koeien ooit de mensen en de natuur op deze afgelegen plek hebben gevormd. Hij ziet ook, tot zijn spijt, dat het geliefde landschap waar hij opgroeide geleidelijk aan is verdwenen. Immers, naarmate de twintigste eeuw vorderde, hebben de inwoners van Galloway het gebied verlaten en hebben heidevelden plaatsgemaakt voor commercieel bos.

Mijn leven in een verdwijnend landschap is een aangrijpend en ontroerend boek, buitengewoon goed geschreven en met prachtige beschrijvingen van de natuur en het boerenleven, waarin folklore en wetenschap, traditie en vooruitgang samenkomen. Het is een persoonlijk verhaal, maar raakt een universeel thema: onze liefde voor - en tegelijkertijd onze soms desastreuze aantasting van - de natuur.

+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
Terra
Eerste editie
03 augustus 2021
Laatste editie
03 augustus 2021
ISBN
9789089898708


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Mijn leven in een verdwijnend landschap

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.