Advertentie

Mijn ontelbare identiteiten

44

Rank 453 Gelezen 46 Aan het lezen 10 Wil ik lezen 129 Favoriet 5 Recensies 2
Non-fictie Artikelen 2 Lijsten 1   Topics 0
Een opmerkelijk debuut dat inzichtelijk en integer blootlegt hoe het politieke het alledaagse aanraakt.

‘Wat willen jullie dat ik zeg?’ vraagt Sinan Çankaya als hij wordt uitgenodigd om te spreken op het veertigjarig jubileum van zijn oude middelbare school. De uitnodiging creëert een opening waar vergeten herinneringen uit zijn jeugd en middelbareschooltijd zich doorheen wurmen. Zo is er zijn voormalige geschiedenisleraar Nico Konst, ooit de tweede man van de extreemrechtse Centrumpartij.

Terwijl de dag van de lezing naderbij komt, wordt hem steeds duidelijker wat hij zélf wil zeggen. Hij wil kritisch zijn op de opvoedingspraktijken thuis, op straat en in de moskee, op Nederland, op het Turks nationalisme, op de antiracismebeweging én op de ontkenning van racisme. Ook zichzelf spaart hij nooit. Mijn ontelbare identiteiten is een indringend verhaal over opgroeien in Nederland als kind van migranten. Reflecterend op loyaliteit, ontheemding en vooral de zoektocht naar een thuis, keert Çankaya zich tegen vastomlijnde identiteiten en weigert hij om een verhaal binnen de contouren van zijn eigen lichaam te vertellen.
+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
208
Uitgeverij
Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
Eerste editie
22 mei 2020
Laatste editie
25 januari 2021
ISBN
9789403184005 , 9789403185002


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie

Recensies (2)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Mijn ontelbare identiteiten

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.