Mijn verzet
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

Mijn verzet

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Junior   Topics 0
Op de bijeenkomsten van de Hitlerjugend moet de Duitse Brigitte één ding geheimhouden: dat haar oudere zus Angelika ziek is geweest. Als ze dat te weten komen, zou dit namelijk vreselijke gevolgen kunnen hebben. Toch gaat Brigitte met plezier naar de bijeenkomsten toe. Ze stelt alleen niet te veel vragen, want dat wordt daar niet gewaardeerd. Zelfs bij haar beste vriendin Marianne, die pro-Hitler is, houdt ze haar twijfels voor zich.
Maar wanneer Brigitte een mysterieus pamflet van Witte Roos in de brieven­bus vindt, kan ze het niet laten om door te vragen bij haar familie, die het eens blijkt te zijn met de verboden boodschap die op de pamfletten staat.
Ondertussen komt Angelika steeds later thuis. Zou zij iets te maken kunnen hebben met de geheimzinnige pamfletten? En wat als ­Marianne hierachter komt?

Mijn verzet is het indrukwekkende verhaal van een bestaande ­Duitse verzetsgroep en toont de kracht van je eigen keuzes maken in de strijd tegen haat.
+


Genre
Kind & Jeugd
Fictie 10-12 jaar
Vertaald door
Margot Reesink
Aantal pagina’s
300
Uitgeverij
Kluitman
Eerste editie
15 april 2022
Laatste editie
15 april 2022
ISBN
9789020654745


Boekinformatie wijzigenReacties op: Mijn verzet

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken