Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Zolang de citroenbomen bloeien
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 55 4 21 3 2 2 1 1 0

Zolang de citroenbomen bloeien

79

Rank 47 Gelezen 84 Aan het lezen 14 Wil ik lezen 272 Favoriet 9 Recensies 19
Young adult Artikelen 2 Lijsten 1   Topics 0

Salama Kassab was een farmaciestudent toen de revolutie in Syrië begon. Ze had haar ouders nog, haar grote broer, haar huis. Ze had een leven als iedere andere tiener. Nu is ze vrijwilliger in het ziekenhuis van Homs, om de gewonden te helpen die dagelijks binnenstromen. Ze wil weg uit deze oorlog, weg van de ellende en verschrikkingen, de nachtmerries. Maar ze wil ook blijven, om te vechten voor een vrij Syrië.
Zolang de citroenbomen bloeien is een hartverscheurend verhaal over de verwoestende Syrische burgeroorlog – de bombardementen, de sluipschutters en de gifgasaanvallen – maar herinnert de lezer ook aan de tijd voor de oorlog – de bloeiende citroenbomen, de vrolijkheid, de geuren en kleuren. Dit boek schiet van wanhoop naar geluk en van geluk weer naar verdriet. Zelfs tussen de brokstukken van de oorlog kunnen hoop en liefde bestaan.

+


Genre
Young Adult
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
392
Uitgeverij
Blossom Books
Eerste editie
04 oktober 2022
Laatste editie
04 oktober 2022
ISBN
9789463493253 , 9789463494045


Boekinformatie wijzigen


Recensies (19)

Keuze van de redactie
Demi Schoonenberg Hebban Recensent

Aangrijpend, humaniserend en hoopvol

door: Demi Schoonenberg 1 like ebook

'In een door bommen geteisterde historische stad heeft het leven standgehouden. Ik zie het in de groene uitlopers die uit hun winterslaap wakker worden en zich tussen het puin door wringen. Bloeiende narcissen die verlegen hun bloemblaadjes openen. Ik zie het in Layla, die vaker glimlacht nu ik...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Zolang de citroenbomen bloeien

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.