Advertentie

Moord op Huilwater

11

Gelezen 12 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 6 Favoriet 0 Recensies 3
Literatuur & Romans Artikelen 1 Spots 1   Topics 0
Kunstschilderes Freddie is met haar zwarte adoptiedochtertje op Huilwater vermoord. Omdat in de omgeving van de boerderij vee is gestolen waarbij nachtwakers zijn gedood, zien de boeren er de zoveelste 'paasmoord' in. Hun eerste verdachte is opzichter Dam, een bosman. De boeren vormen door hun woede voor politie-inspecteur Beeslaar en zijn twee onervaren adjudanten steeds meer een bedreiging. Saar heeft haar zus Freddie in geen jaren gesproken. Als ze op de oude plaas van haar ouders aankomt, vindt ze tussen Freddies schilderijen er een die haar dood lijkt te voorspellen. Net als Beeslaar denkt zij dat de moordenaar geen veedief is. Ze neemt Dam in vertrouwen.

Een actuele moordgeschiedenis, het mysterieuze verleden van een inspecteur, de opportunistische gretigheid van een journalist en de geschiedenis van de Griekwa's - de oorspronkelijke bewoners: in een onderkoelde stijl met een ironische ondertoon brengt Karin Brynard dit alles samen in een spannende Afrikaanse thriller.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Oorspronkelijke titel
Plaasmoord
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
Eerste editie
15 april 2011
Laatste editie
05 juni 2012
ISBN
9789089530509 , 9789046813539


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (3)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Moord op Huilwater

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken