Advertentie
Morgenster

Morgenster

5
Gelezen 6 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 4
Thrillers & Spanning   Topics 0

In Antwerpen wordt een arme, eenzame man vermoord. Zijn schedel werd met een ongeziene verwoestende kracht verbrijzeld en een oog werd uitgestoken.
Rechercheur Hans Pelsmaeckers leidt het onderzoek dat raadselachtiger wordt als er een tweede en daarna een derde man op identieke wijze worden vermoord.
Naast het onderzoek maken we kennis met Kevin, de zoon van Hans Pelsmaeckers.
Kevin is 16 jaar en een supertalent in het voetbal. Hij voetbalt bij FC Antwerp en wordt door de supporters en door zijn vader op handen gedragen. De club en Kevin krijgen een zeer aantrekkelijk transferaanbod van Ajax.
De moeder van Kevin, de vrouw van Hans Pelsmaeckers, is daar niet blij mee. Zij vindt haar zoon veel te jong. Als het contract, buiten haar weten om, toch wordt getekend komt er een breuk in het huishouden en stapt zij op.
Inmiddels zit het onderzoek muurvast.
Maar ook bij FC Antwerp is niet iedereen blij met de transfer. Bobke, de materiaalman, reageert bijzonder agressief en vijandig. En er gebeurt een drama. Bij de laatste wedstrijd van Kevin voor zijn club wordt hij onderuit geschopt en afgevoerd met een open dubbele beenbreuk. Zijn verdere carrière zit op de helling.
Zijn vader is razend en begaat een vergissing. Hij wordt vervangen als hoofdrechercheur. Zijn collega's Alexia Avonds en John Cardoen nemen het onderzoek van de "schedelmoorden" over, maar Pelsmaeckers blijft discrete hulp geven. Als de voorzitter van FC Antwerp wordt vermoord op de tribune van het stadion is dit de aanzet voor een overrompelende, totaal onverwachte finale.

Wim Menheer schreef vier thrillers, waarvan de laatste ("In het oog van de lens"), genomineerd werd voor De Diamanten Kogel, de Vlaamse prijs voor de beste Nederlandstalige thriller.

De pers over:
Purperen oog:
"De schrijver vertelt zeer boeiend en weet de gemoedstoestand (waaronder de angst) en de fysieke omstandigheden treffend aan te duiden. Een goed leesbare, sensationele thriller" (Biblion)
In het oog van de lens:
"De auteur slaagt erin een degelijke plot neer te zetten.... een aangename, leesbare en vlotte thriller met veel wendingen en vaart. "(Biblion)
"Mooi verhaal...mooi verteld" (VN-detective &thrillergids, 3 sterren)

Genre
Thrillers & Spanning
Spannende boeken algemeen
Uitgeverij
Uitgeverij Ellessy
Laatste editie
09 maart 2016
ISBN
9789086603022
+

Boekinformatie wijzigen

Andere media

VN:

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Inspirerend en spannend verhaal gekleurd door karakters

door: Cees van Rhienen 2 likes
Recensie Morgenster van Wim Menheer (****) De Vlaamse Wim Menheer was de magische leeftijd van zestig jaar al even gepasseerd toen hij het verschijnen van zijn thrillerdebuut kon vieren. Daar waar de meeste leeftijdgenoten het dan wat rustiger aan gaan doen zag hij het als een start van een...

Ergernis alom

door: Heidi 1 like
Waar zullen we beginnen? Met het begin. Wat me in eerste instantie stoorde waren de botte en platte uitspraken, op het vulgaire af soms. Ik heb ze niet genoteerd, maar het waren er nogal wat. Zo zijn er de vrouwonvriendelijke uitspraken. Een vrouw die nieuw was in het corps, werd onmiddellijk...

Morgenster: fraaie plotwendingen en interessante personages

door: Hanneke Tinor-Centi 1 like
Het boek “Morgenster” verhaalt over een ingewikkeld moordonderzoek. In Antwerpen worden een aantal identieke moorden gepleegd. De overeenkomsten zijn bizar, een –met enorme kracht- ingeslagen schedel en een naar binnen gedrukt oog is zelfs voor rechercheur Hans Pelsmaeckers geen dagelijkse...

Morgenster

door: Coenraad De Kat 1 like
In Antwerpen heeft een moord op een man plaatsgevonden. Zijn schedel is verbrijzeld en een van zijn ogen is verdwenen. Rechercheur Hans Pelsmaekers leidt het onderzoek, dat steeds vreemdere vormen aanneemt zodra er nog twee mannen worden vermoord. Kevin, de zoon van de rechercheur, is een 16-jarige...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook