Advertentie
Mythen over zelfmoord

Mythen over zelfmoord

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
‘Mensen met zelfmoordgedachten zijn gek, niet op andere gedachten te brengen, en dus niet te helpen.’
‘Antidepressiva maken mensen juist suïcidaler.’
‘Begin bij kwetsbare mensen vooral niet over zelfmoord, want voor je het weet breng je iemand op ideeën.’
Wat is er waar van de voorgaande beweringen en wat niet? Derek de Beurs legt veelvoorkomende mythen langs de lat van de wetenschap en ontleedt de gangbare opvattingen rondom zelfmoord.
We zien dat zelfmoord een complex fenomeen is dat zich moeilijk laat voorspellen en waar we nog onvoldoende van begrijpen. De Beurs legt uit hoe de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van big data en online preventie ons meer inzicht geven, en bespreekt verschillende manieren om iemand te vragen naar gedachten over zelfmoord.
Concrete aanbevelingen en inzichten uit de wetenschap en verschillende richtlijnen maken dit boek geschikt voor ggz-professionals, huisartsen, studenten geneeskunde en psychologie, en beleidsmakers. Ook is het interessant voor iedereen die meer wil weten over dit belangrijke maatschappelijke probleem.

Derek de Beurs promoveerde op het trainen van professionals in suïcidepreventie. ZonMw sponsorde zijn onderzoek om met nieuwe statistische technieken suïcidaliteit beter te begrijpen. Hij werkt als senior onderzoeker ggz bij het Nivel en bij de VU Amsterdam. Verder is hij Nederlands vertegenwoordiger bij de International Association for Suicide Prevention (IASP).
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
160
Uitgeverij
Boom
Laatste editie
16 maart 2020
ISBN
9789024431557
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic