Advertentie

Napoleon deel 1: van strateeg tot keizer

22

Gelezen 24 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 32 Favoriet 2 Recensies 3
Non-fictie Artikelen 1 Lijsten 2 Top25's 1   Topics 0

Napoleon Bonaparte (1769-1821) is een van de beroemdste en belangrijkste figuren uit de wereldgeschiedenis en spreekt nog steeds tot de verbeelding. Napoleon groeide op met de idealen van de Verlichting en de Franse Revolutie. Na zijn militaire overwinningen in Italië en Egypte deed hij een greep naar de macht en beëindigde de Revolutie. Hij ontpopte zich als een van de grootste militaire en politieke strategen uit de moderne tijd. In 1804 werd hij keizer van Frankrijk en hij realiseerde maatschappelijke vernieuwingen die tot vandaag blijven nazinderen. Maar zijn steile opmars leidde ook tot reusachtige conflicten en langdurige oorlogen in Europa die een zware tol eisten.

De gerenommeerde Napoleonkenner Johan Op de Beeck vertelt meesterlijk en meeslepend dit fascinerende levensverhaal. Hij besteedt ook aandacht aan het woelige privéleven van de keizer, bekijkt Napoleons houding ten aanzien van de 'lage landen' en ontluistert de mythes die rond deze kolos van de geschiedenis heersen.

De definitieve Nederlandstalige biografie van Napoleon, in drie boekdelen, toont het ware gelaat van de Corsicaanse immigrant die het schopte tot machtigste man ter wereld.

+


Genre
Geschiedenis & Politiek
Geschiedenis algemeen
Aantal pagina’s
512
Uitgeverij
Manteau
Eerste editie
15 mei 2014
Laatste editie
21 februari 2019
ISBN
9789022329115 , 9789022336021


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie

Recensies (3)

Keuze van de redactie
Marvin O. Hebban Recensent

Non-fictie die leest als een spannende historische roman

door: Marvin O. 1 reactie 3 likes

Johan Op de Beeck (1957), menig Vlaams lezer zal bij het zien van die naam een belletje horen rinkelen. Ooit presenteerde hij het journaal op wat toen nog de BRT heette. Later verkaste hij naar het regionale TV Limburg en stond mee aan de wieg van Kanaal Z, een zender die uitsluitend economisch...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Napoleon deel 1: van strateeg tot keizer

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.