Advertentie
Nu de wereld niet meer kijkt

Nu de wereld niet meer kijkt

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
Begin 2011 waren de ogen van de wereld op Egypte gericht, toen de massale protesten van de Arabische Lente ook daar losbraken. Twee jaar later verhuisde de Nederlandse journalist Eduard Cousin naar Caïro en trof het Tahrirplein opnieuw vol aan, met demonstranten tegen de Moslimbroederschap van president Morsi. Cousin werkte voor lokale media, ontmoette zijn Egyptische vrouw en maakte de protesten van dichtbij mee. Inmiddels kijkt de wereld niet meer toe, maar de gevolgen van de Arabische Lente zijn in het dagelijks leven onverminderd voelbaar.
Hoe kijken gewone Egyptenaren naar het recente verleden en de toekomst? Wat zijn de dromen en zorgen van de eigenaar van Cousins stamcafé; de boer in de Nijldelta die besluit op zijn landbouwgrond een huis voor zijn zoon te bouwen; de journalist die zich schikt in het schrijven van staatspropaganda, de moslimbroeder die nog steeds droomt van een islamitische staat in Egypte? In Nu de wereld niet meer kijkt verbindt Cousin hun verhalen soepel en invoelbaar met zijn eigen verhaal en de politieke, economische en sociale ontwikkelingen, en geeft zo een levendig en gelaagd beeld van dit intrigerende land.
Genre
Mens & Maatschappij
Mens en maatschappij algemeen
Aantal pagina’s
208
Uitgeverij
Atlas Contact
Laatste editie
18 januari 2021
ISBN
9789045041674
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic