STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 1 3 0 2 0 1 0

Observaties van de korpsantropoloog

1

Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Waarde(n)vol kijken leidt tot waardevol handelen!

Voor velen staat het vakgebied van de antropologie vooral bekend als de studie over verre volkeren, samenlevingen op tropische eilanden of in oerwouden. Zakelijk gezien wordt het vaak omschreven als een waardeloze studie. Wat een misvatting! Het handelen van mensen, de ontwikkelingen van groepen of teams; dat is de echte kern van de antropologie. Hoe handelen we vanuit waarden, welke normen horen daarbij en welke symbolen worden daarbij gebruikt? Vanuit dat perspectief kunnen we ook onze Nederlandse samenleving observeren, met vele verschillende individuen handelend in diverse groepsverbanden. De antropoloog kijkt naar de waarden die leiden tot het handelen van mensen en groepen en vraagt zich ook af of die met elkaar in botsing kunnen komen. Met die bril kijken geeft een waarde(n)volle inkijk op basis waarvan waardevolle interventies kunnen plaatsvinden. Dat is voor mij als burgemeester én als antropoloog het grote belang van de antropologie.

In dit boek gaat Janine Janssen in op de vraag wat de antropologie voor de politie kan betekenen en hoe ideeën uit die wetenschap aangewend kunnen worden in het onderzoek voor, met en bij de politie. Na het lezen zult u de conclusie delen: antropologie is waardevol! Jack Mikkers, antropoloog én burgemeester van ’s-Hertogenbosch
+


Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
140
Uitgeverij
Boom uitgevers Den Haag
Eerste editie
01 januari 2020
ISBN
9789462361317


Boekinformatie wijzigenReacties op: Observaties van de korpsantropoloog

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken