Advertentie
Odilia

Odilia

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
Over Odilia van Oldenbarnevelt (1556- 1628) is maar weinig bekend. Er zijn wat overervingsakten, een scheidingsakte en er zijn inboedelbeschrijvingen. We weten dat zij in 1591 in het huwelijk trad met Gerrit Gerritsz. van Raetsvelt, een huwelijk dat kinderloos bleef.
Hebzucht is nog geen ideologie geworden, maar is er met de toenemende handelsbelangen hard naar op weg. De kwestie speelt of de mens over vrije wil beschikt of niet, maar brandender is de vraag of de Oorlog goed is voor de welvaart. Of niet?
Het Bestand brengt geen vrede.
Odilia probeert de vrede in zichzelf te vinden. Na de executie van haar broer Johan geeft zij zich eerst over aan wraakgevoel, dan aan koude woede. In haar wanhoop vertrekt zij naar Den Haag waar zij door haar bloedverwanten niet met warmte wordt ontvangen.
Heeft zij zich in haar liefde voor Johan teveel een ideaalbeeld van hem gevormd. Ze is niet langer het kleine meisje dat bewonderend wandelde in de straten van Amersfoort met hem Hoe valt zijn geschil met Prins Maurits van Oranje te verklaren?
Reizen is in die dagen niet zonder gevaar.
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
206
Uitgeverij
Brave New Books
Laatste editie
26 april 2019
ISBN
9789402190809
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 27,15
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic