Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Omwille van de soort
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 11 4 6 3 4 2 0 1 0

Omwille van de soort

21

Gelezen 21 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 15 Favoriet 4 Recensies 9
Literatuur & Romans Spots 2   Topics 0

Waar George Orwell met 1984 stopte, gaat Luc Vandromme met Omwille van de soort verder. Stel je een ideale wereld voor waarin alles klopt, waarin voor iedereen wordt gezorgd en geluk vanzelfsprekend is. En stel je dan ook eens voor dat die wereld door een nog onbekende oorzaak compleet ontregeld raakt. Dat honger, ziekte en wantrouwen mens en dier bedreigen. Het evenwicht is zoek en het recht van de sterkste heerst. Omwille van de soort is een literaire pageturner. Luc Vandromme schetst een situatie die in de toekomst speelt, maar herkenbaar dicht tegen vandaag aanleunt. Hoe goed we het ook met elkaar voor hebben, wanneer economische belangen om de hoek komen kijken, raken idealen en menselijke waarden in de verdrukking. Omwille van de soort is een waarschuwing, maar bovenal een psychologische roman die bijt, snijdt en verontrust. Een opmerkelijk boek dat nazindert.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Uitgeverij
Godijn Publishing
Eerste editie
10 december 2021
Laatste editie
10 december 2021
ISBN
9789493266292 , 9789493266452


Boekinformatie wijzigen


Recensies (9)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Omwille van de soort

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.